RX Ojala: ”Jos kaikki toteutuu, ollaan neljällä autolla mukana”

Maskulainen Ojalan perhe on tulossa ryminällä ensi kesän kilpailuihin. Veljekset Joona ja Jimi aloittivat crosskartien parissa jo kahdeksanvuotiaina ja intoa riittää edelleen. Veljesten isä, Marko Ojala ajaa itsekin kilpaa Autokrossi-luokassa BMW:llä ja virittelee tiimin kalustoa.

Viime kaudella pronssia ja toissa kaudella Suomen mestaruuden saalistanut Joona jatkaa 125cc -luokassa. Kilpuri oli aiemmin talvella kaupan, mutta ostajaa ei löytynyt.

Joona tähtää vielä tänä talvena jääradan SM-kilpailuihin. Talvikisoista on aiempaakin kokemusta. Kuva: Timo Uimi / AKK

Elokuussa 15 vuotta täyttävällä Joonalla on toissavuoden mestaruuden uusiminen päätavoitteena. Lisäksi uusia haasteita on luvassa. Tallissa valmistuu Toyota Starletin kori, jolla Joonan on tarkoitus debytoida autokrossi -luokassa. Hyppäys piikkiluokan crosskartista 300hv koppiauton rattiin on aikamoinen, mutta Marko-isä on luottavainen.

– Uskon, että Joona on kova luu myös autokrossissa. Toki siellä on paljon kovia kilpakumppaneita, mutta ainekset hyviin suorituksiin ovat varmasti olemassa. Eniten jännittää, voittaako se heti minut, Marko veistelee.

Jimillä olisi edessä hyppäys crosskartien Xtrem-luokkaan, kun mittariin tulee 17 vuotta. Toistaiseksi kyseisen luokan kalustoa ei kuitenkaan löydy Ojaloiden tallista.

Jimin ajosuunnitelmat ovat vielä työnalla. Kuva: Timo Uimi / AKK

– Yhtenä vaihtoehtona olisi vuokralaitteen hankkiminen Jimille, mutta myös välivuosi voi tulla kysymykseen. Toisaalta Jimi saattaa kokeilla Autokrossi-luokan kilpuria jossakin kilpailussa kesän aikana, Marko pyörittelee.

Ojaloiden pajalla poltetaan valoja pitkälle iltaan, kun sekä BMW:tä että Toyotaa laitetaan yhtä aikaa kisakuntoon.

– BMW:tä on paranneltu viime vuodesta muun muassa painojakauman sekä moottorin osalta. Toyota on puolestaan ollut aika paljon Männistö Motorsportin hoivissa. Iso kiitos heille, kun ovat olleet mukana auton rakentamisessa.

Toyota Starlet rakentuu hyvää vauhtia kohti kesää. Kuva: RX Ojala

– Jos kaikki toteutuu ja ollaan neljällä kilpurilla mukana kesäkisoissa, niin huoltoporukkaan täytyy etsiä lisää tekijöitä. Se on loppupeleissä aika haastava homma löytää sitoutuneita kavereita siihen. Toki varikolla pidetään yhtä usean tiimin kanssa, mutta ainakin yhden lisämekaanikon homma vaatisi itsellekin.

– Kaikkia yhteistyökumppaneita haluan kiittää jo tässä vaiheessa tuesta ja eritoten Miia-vaimoa, joka on vahvasti mukana tiimin toiminnassa, Marko päättää.

Ennen kesäistä SM-sarjaa Marko ja Joona ovat mukana jääradan SM-kilpailuissa. Joona lähtee hakemaan 125cc:n mestaruutta ja Marko kokeilee taitojaan molemmissa SuperSaloon -luokissa. Jääradan SM-sarjassa ajetaan kolme osakilpailua helmi-maaliskuussa.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja käynnistyy 13.–14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Timo Uimi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close