Niemi RX mitalijahtiin kolmen kuljettajan voimin

Kouvolan Seudun Autourheilijoita edustava Niemen perhe tuo viivalle tulevana suvena yhden autokrossi-kilpurin sekä kaksi crosskartia.

Perheen nuorisosta Tino Niemi (15) ajaa viime vuoden tapaan Xtrem Junioreissa ja Saana Niemi (12) 85cc:ssa. Kymmenen vuoden takainen Autokrossi-luokan Suomen mestari, Tinon ja Saanan isä, Toni Niemi, tekee comebackin muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Uusi konsepti tuo hyvää näkyvyyttä nuorille kuljettajille. Sarjojen yhdistyminen toi puolestaan itselle ajatuksen, että nyt olisi hyvä sauma kilpailla. Viime syksynä käytiin vierailulla Pohjanmaan lakeuksilla, josta matkaan tarttui Juha Mäkelän sprintti Corollan kori, Toni kertoo.

Kyseinen korimalli on harvinaisempi näky crossissa. Se olisi käynyt sellaisenaan kilpailuihin, mutta muun muassa painojakauman takia muutoksia on luvassa.

– Korimuutoksia tehdään crossisääntöjen pohjalta. Voiman lähteeksi on tulossa Volvon 16-venttiilinen mylly Ruotsista ja Samsonaksen vaihteisto, joten ihan menevä laite pitäisi valmistua.

– Kyllähän se pitäisi heti ensimmäisessä kisassa finaalissa olla, jos meinaa kautta jatkaa, mitalia tavoitteleva Toni lataa tavoitteet nauraen.

Tino uskoo, että heti ensimmäisessä kilpailussa nähdään askelmerkit, kuinka korkealle on mahdollista nousta kauden päätteeksi. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Tinon vauhtia viime kaudella hidastivat lukuisat tekniset ongelmat, joihin nähden sarjan viides tila oli hyvä lopputulos. Vastoinkäymisistä huolimatta, uuteen kauteen suunnataan jälleen nälkäisenä.

–  Talven aikana huoltoa on tehty, jotta oltaisiin valmiina tulevaan kesään. Ehdottomasti mitalia lähdetään hakemaan, Tino suunnittelee.

Toissa syksynä ensimmäiset kilometrit crosskartilla ajaneelle Saanalle viime kausi oli uran ensimmäinen kilpailuissa. Vauhti nousi kauden edetessä lupaavasti. Paras saavutus tähän mennessä on Porin osakilpailun A-finaalin eturivipaikka ja lopulta sija 4.

– Kalusto on hyväksi todettu, joten siihen ei tule muutoksia. Kilpaileminen on kivaa, varsinkin kun iskä ajaa samoissa kilpailuissa. Myös minulla on tavoite ottaa mitali tulevalta kaudelta, Saana kertoo päättäväisesti.

Saana lähtee toiseen kauteensa intoa puhkuen. Kalusto on sama kuin viime vuonna. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Niemi RX lähettää kilpakumppaneille terveisiä, että runsain joukoin vaan sarjaan mukaan, niin tulee hyvät skabat.

Koneet lyödään tulille reilun kolmen kuukauden kuluttua, kun SM-sarjan avausosakilpailu ajetaan legendaarisella Ahveniston radalla 13.–14. toukokuuta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Niemi RX

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close