Eetu Virkkusella tähtäimessä Suomen mestaruus – ”Hieno sarja tulossa”

Vilppulan Seudun Urheiluautolijoiden Eetu Virkkunen lähtee jahtaamaan nälkäisenä menestystä tulevalla kaudella Rallicross SM -sarjassa.

23-vuotias Virkkunen ajoi viime kaudella crosskartien Xtrem-luokassa neljänneksi. SM-pronssi jäi ainoastaan pisteen päähän, joten taistelutahtoa tulevalle kaudelle löytyy. 

– Viime vuoden niukasti hävitty mitali jäi sen verran polttelemaan, että kyllä nyt lähdetään mestaruutta jahtaamaan, Virkkunen sanoo.

Viime kaudella SM-pronssille ajanut Mika Heinonen siirtyi täksi kaudeksi sarjan promoottorin tehtäviin, mutta taso on Xtrem-luokassa kuitenkin erittäin kova ja mitaleille on varmasti tunkua.

– Taso tulee olemaan kova ensi kaudella, ihan tosissaan saa ajaa jos haluaa pärjätä. On hieno sarja tulossa.

Virkkusen päätavoitteet on tulevalla kaudella asetettu uudistettuun Rallicross SM -sarjaan, mutta nuorukaisen suunnitelmissa on kilpailla myös jääradan SM-sarjassa sekä kesän kansallisissa kilpailuissa. Kisakalusto pysyy ennallaan, mutta varikolle on tulossa päivitystä.

– Alusta on käyty läpi viime kauden jälkeen, mutta mitään isompia muutoksia ei ole crosskartiin luvassa, sitäkin enemmän huollon puolelle – tulee ihan kunnon kolmiakselinen motorhome, josta löytyy kunnolliset majoitustilat ja samalla saadaan vähän isompi varikko.

– Viime kauden yhteistyökumppanit on hienosti lähtenyt jatkamaan ja uusiakin on tullut mukaan, Virkkunen kertoo tyytyväisenä.

Virkkunen kiipesi viime kaudella kaksi kertaa palkintokorokkeelle SM-sarjassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Virkkunen toteaa myös, että Rallicross- ja Crosskart SM -sarjojen yhdistyminen sopii heidän tiimille. Samalla muutoksia kokenut kisakalenteri saa kehuja.

– Kaksipäiväinen järjestely sopii itselle oikein hyvin ja sen puolesta olen liputtanut. Kiva myös päästä uusille radoille kokeilemaan, innolla odotan Ahveniston kauden avauskisaa, Virkkunen päättää.

Viisiosainen Rallicross SM -sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close