Riku Huuhka lähtee mestaruusjahtiin Xtrem-luokassa ja debytoi rallicrossissa

Hyvinkään urheiluautoilijoita edustava 17-vuotias Riku Huuhka starttaa ensimmäiseen täyteen SM-kauteensa crosskartilla. Viime kaudella nuorukainen ajoi kaksi SM-osakilpailua Xtrem-luokassa, joista ensimmäinen päättyi komeasti voittoon ja toisesta irtosi kolmas sija. Nyt tavoitteena on lähteä jahtaamaan mestaruutta samaisessa kuninkuusluokassa.

– Kyllä lähdetään mestaruutta hakemaan, mutta pitää muistaa että siellä on esimerkiksi ”Jonttu” Rajala ja Pasi Penttinen vastassa. Ei ole helpot kinkerit, mutta lähdetään koittamaan, Huuhka sanoo.

Huuhka jätti Rajalan taakseen ja ajoi voittoon Lapuan SM-avauksessa viime kaudella. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Huuhkalla on suunnitelmissa kilpailla SM-sarjan lisäksi crosskartilla myös Pohjoismaisessa RallyX -sarjassa. Auto on sama Speedcar Xtrem jolla syntyi tulosta viime kauden kilpailuissa.

– Paljoa muutoksia ei enää autoon tehdä, se on nyt hierottu aika kohdilleen ja tulos on enää kuskista kiinni.

Ensikosketus rallicrossiin

Rallicrossin ja crosskartin SM-sarjojen yhdistyminen antaa etenkin nuorille crosskart-kuskeille erinomaisen mahdollisuuden ottaa ensikosketukset rallicrossin pariin.

– Kyllä sarjojen yhdistyminen on yksi suurimmista tekijöistä miksi nyt ajan täyden kauden. Nyt pystytään ajamaan samana viikonloppuna myös rallicrossia. Päätavoite on kuitenkin tulevaisuudessa päästä ajamaan Supercarilla crossia, Huuhka selvittää.

Huuhka nähdäänkin tulevalla kaudella Xtrem-luokan lisäksi rallicrossin V1600 RC -luokassa.

– Yhden kisan olen ajanut V1600 -autolla sprinttiä, juuri viime viikonloppuna – mutta se auto millä lähdetään rallicrossin SM-sarjaan, niin sitä ei tiedetä vielä. Ollaan kyllä katseltu mikä auto hankitaan ja on niitä tarjolla.

Jere Huuhka jatkaa kilpailemista 85cc -luokassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Huuhka Motorsport -tiimin väreissä nähdään tulevalla kaudella yhteensä kolme autoa, kun Rikun pikkuveli Jere ajaa viime kauden tapaan crosskartien 85cc -luokassa. Viime kaudella Jere sijoittui Suomen Juniorimestaruussarjan tuloksissa luokan viidenneksi.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close