Turpeinen RX starttaa neljällä autolla uudistettuun Rallicross SM -sarjaan

Turpeinen RX on tulevalla kaudella mukana uudistuneessa Rallicross SM -sarjassa kahden kuljettajan voimin. Joni Turpeinen, 14, ajaa viime kauden tapaan crosskartien Xtrem Junior -luokassa, jonka lisäksi nuorukainen hyppää ensimmäistä kertaa rallicross-auton puikkoihin Autokrossi-luokassa. Pikkuveli Pauli Turpeinen, 12, puolestaan jatkaa edelliskauden tapaan crosskarteilla Xtrem Junior ja 125cc -luokissa.

Joni saa Autokrossi-luokkaan alleen erittäin suorituskykyisen kilpurin, kun talliin on hankittu Jere Tikan viime vuoden mestaruusauto, Toyota MR2. Ennen kauden alkua autoon on tarkoitus on tutustua testeissä huolella.

– Vähän toki jännittää, kun edessä on uusi luokka ja noin hyvä auto. Koitetaan mennä se mitä ranteista riittää, Joni sanoo.

Jere Tikka oli samaisella Toyota MR2:lla lyömätön viime kaudella. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Tulostavoitteita hän ei kuitenkaan aio uudessa luokassa itselleen asettaa.

– Treenaamaan ihan lähdetään. Katsotaan sitten seuraavana kautena tavoitteita, jos ajo alkaa sujumaan.

Xtrem Junioreissa sen sijaan tähtäimessä on SM-mitali. 

– Kyllä crosskartilla mitalia lähdetään hakemaan, kun on luokasta jo sen verran kokemusta. Ajetaan täysillä ja katsotaan mihin riittää.

Viime kaudella Joni nousi Xtrem Junioreiden palkintokorokkeelle kauden avauskilpailussa Lapualla. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Veljeksistä nuorempi, Pauli, on myös valmiina antamaan vastusta isoveljelleen Xtrem Junior -luokassa.

– Päätavoite on voittaa isoveli, Pauli lataa.

Viime kaudella Pauli siirtyi 85cc -luokasta isompien crosskartien puikkoihin. Kalusto on tullut tutuksi ja tähän kauteen nuorukainen lähtee hyvillä mielin.

– On hyvät fiilikset lähteä ajamaan. Jos maaliin pääsee kisoissa, niin se olisi hyvä.

Pauli starttaa toiseen kauteensa ”Piikki” -luokassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Veljekset ovat Rallicross- ja Crosskart SM -sarjojen yhdistymisestä mielissään. Etenkin nuorille se on erinomainen mahdollisuus päästä seuraamaan kokeneempien kuljettajien tekemistä lähietäisyydeltä.

– Hyvä juttu, näkee paljon uusia ihmisiä ja oppii muiden ajamisesta, veljekset komppaavat toisiaan.

Molemmat nähdään ensi kaudella crosskarteilla myös RallyX -sarjassa, jonka avauskilpailu ajetaan 22.-23. huhtikuuta Tanskassa. SM-sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta legendaariselta Ahvenistolta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close