Pasi Penttinen Saab 9-3:lla Supercar-luokkaan

Joensuun Urheiluautoilijoiden Pasi Penttinen debytoi tulevalla kaudella rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokassa kotimaiselle rallicross-kansalle tutulla Saab 9-3:lla.

Topi Heikkinen tykitti Saabilla voittoon heti uransa ensimmäisessä rallcross-startissaan Ahvenistolla 2010. Kuva: Toni Ollikainen

Kansainvälisesti menestyksekkään uran saavuttanut Toomas ”Topi” Heikkinen ajoi kyseisellä autolla Suomen mestariksi kaudella 2010. Samaisella kaudella myös paluun tekevä Ahvenisto oli edellisen kerran mukana SM-kalenterissa.

– Tämä on se Betomik Racingin auto, jolla muun muassa saman seuran Topi Heikkinen on ajanut. Katsotaan miten käyttäytyy, mutta ei varmaan ihan huonoimpiakaan ole sarjassa. Odotellaan että lumet sulaa niin päästään testaamaan.

– Lähinnä nyt haetaan tuohon kokemussalkkuun tavaraa. Hyvällä mielellä, mutta ei liian vakavasti ja ihan ajamisen ilosta. Harvoista asioista saa niin paljon kiksejä kun ajamisesta, Penttinen sanoo.

Rallicrossin lisäksi joensuulainen ajaa tulevalla SM-kaudella crosskartien Xtrem-luokassa. Penttinen innostui SM-sarjasta uudestaan, kun kilpailut tuotiin rallicrossin yhteyteen. Alkava kausi on miehelle viides crosskartin ratissa.

– Xtrem-luokassa on itsellä päätavoitteet. Kohtalaisesti tuolla maailmallakin pärjännyt, joten tavoitteet on korkealla. Ja hienoa, että AKK:lla on panostusta crosskartiin. Se on suurin syy miksi palattiin nyt SM-sarjaan.

Penttinen ajoi viime kaudella mm. Winter SM -sarjan pronssia ja NitroRX -sarjan hopeaa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Penttinen kilpailee Xtrem-crosskartilla GRZ Race -tiimissä Riku Huuhkan kanssa. Tiimiin kuuluu myös 85-kuutioisella ajava Jere Huuhka.

– Huuhkan Rikun kanssa ajetaan samassa tiimissä ja treenata porukalla. Tuossa kun käytiin ajamassa yhdessä testiä Tanskassa, niin siinä paranneltiin koko ajan molempien aikoja ja se tuo samalla lisäbuustia, Penttinen toteaa.

Rallicross SM -sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Pasi Penttinen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close