Rallicrossin SM-pisteistä taistellaan ensimmäistä kertaa Nokialla

Rallicrossin SM-kausi on ylittänyt puolivälin ja sarjan neljäs osakilpailu, Autofit Rallicross SM, ajetaan Nokialla 19.-20. elokuuta. Kilpailun järjestää Noormarkun UA/MK.

Nokian moottorirata on SM-sarjalle uusi tuttavuus, kun radalla ajetaan nyt ensimmäistä kertaa rallicrossin SM-pisteistä. Radalla on pituutta 820m, josta kestopäällysteen osuus on n. 70%.

SM-mitaleista ajetaan tällä kaudella rallicrossin SuperCar, SRC, Autokrossi ja V1600 RC -luokissa sekä crosskartien Xtrem, Xtrem Junior ja 125/250cc -luokissa. Sarjassa on mukana myös 85-kuutioisilla crosskarteilla ajavat juniorit, jotka taistelevat SMJ-pisteistä sekä 6-11-vuotiaille tarkoitettu Mini -harrasteluokka. Nokialla kilpaillaan sarjan avauskisassa käytetyn konseptin mukaisesti.

Kausi avattiin toukokuussa Ahveniston legendaarisella moottoriradalla, jonka jälkeen toiset pisteet jaettiin kesäkuussa OuluZonella. Kolmas osakilpailu ajettiin heinäkuun lopulla Kouvolan Tykkimäellä ja Nokian kisaviikonlopun jälkeen sarja huipentuu 9.-10. syyskuuta ajettavaan Joensuun osakilpailuun.

Supercar-luokassa tilanne tiivistyy

Rallicrossin kuninkuusluokan tilanne on mestaruustaistelun osalta erittäin kutkuttava ennen kahta viimeistä osakilpailua. Supercarien kahta ensimmäistä kilpailua hallinnut Mikko Ikonen joutui kolaroinnin seurauksena keskeyttämään finaalistartin Kouvolassa ja Mika Liimatainen pääsi painelemaan rauhassa luokan voittoon. Liimatainen nousi voittonsa ansioista ainoastaan pisteen päähän sarjan kärkipaikkaa pitävästä Ikosesta.

Liimatainen taisteli tärkeän ykkössijan Kouvolasta. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

– Kisa meni kyllä täydellisesti. Aamulla oli vielä kaikenlaista ongelmaa, mutta sateen alkaessa tuntui tosi hyvältä. Auto on mahtava ajaa sateella, Liimatainen kommentoi Kouvolan finaalin jälkeen.

Huuhka kasvatti pistejohtoaan Xtrem-luokassa

Crosskartien kuninkuusluokassa sen sijaan Riku Huuhka jatkoi edellisen osakilpailun dominointiaan. Huuhka saalisti Xtrem:n täydet sarjapisteet alkueristä ja naulasi vakuuttavat voitot semifinaalista ja finaalista.

Huuhka on vienyt nimiinsä kaksi edellistä osakilpailua Xtrem-luokassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

– Sadekeli toi oman haastavuuden Kouvolassa, mutta kisa meni hyvin, Huuhka totesi tyytyväisenä.

Nuorukainen kasvatti SM-pistejohtoaan ja pääsee starttaamaan erinomaisista asemista Nokian osakilpailuun.

Nokian osakilpailusta toteutetaan tuttuun tapaan livelähetykset Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalle molemmilta kisapäiviltä, joten lajin fanit pääsevät herkullisesti käsiksi kaikkiin kilpailutapahtumiin läpi kisaviikonlopun.

Mutta crossi on totutusti parasta paikan päällä, joten nähdään Nokialla!

ENNAKKOLIPUT
KISAINFO

Teksti: Rallicross SM
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close