Joni-Pekka Rajala skarppina rallicrossin SM-sarjan loppusuoralle

Rallicrossin SM-sarja on kääntymässä loppusuoralle, kun kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa SM-näyttämönä toimivalla Nokian moottoriradalla.

Lajin yhdeksänkertainen Suomen mestari, neljän luokan mitalikamppailuissa vahvasti mukana oleva Joni-Pekka Rajala ennakoi kaksipäiväisen kilpailun starteista tiukkoja ja tarkkutta vaativia.

– Toki rata on kaikille kuskeille uusi tuttavuus, mutta lähtöpainotteinen rata ja lyhyt lähtösuora ei välttämättä ole meille etu joten skarppina ja hereillä pitää olla koko ajan.

Porilaisässä lähtee viikonvaihteen kisaan autokrossi-luokan kolmannelta tilalta, vain kahden pisteen erolla edellään olevaan Mika Liimataiseen ja yhdeksän pisteen päässä luokkaa johtavasta Aatu Matikaisesta. SRC-luokassa viidentenä olevan Rajalan ero edellään olevaan Christian Jenseniin on kolme ja kolmantena tällä hetkellä ajavaan Petro Koskeen viisi pistettä. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Ville Mikkonen 19 pisteen päässä Rajalasta.

Lajin kuninkuusluokka SuperCareissakin porilainen pitää hallussaan kolmatta tilaa Mika Liimataisen kannoilla. Kaksikon välinen ero on viisi pistettä. Kärkipaikalla olevaan Mikko Ikoseen eroa on 26 pistettä. Crosskartien Xtrem-luokassa Rajala käy tiukkaa kisaa kakkostilasta vain pisteen erolla edellään olevaan Marko Vainikkaan ja 23 pisteen päässä luokkaa vahvasti hallinneeseen Riku Huuhkaan.

– Vielä ollaan vahvasti mukana pistetaistelussa. Pitää muistaa, että pistetilanteet tulevat vielä elämään tosi paljon, sillä jokaiselta kuskilta huonoin osakilpailusijoitus pudotetaan pois loppupisteistä, Nokialla myös V1600-luokan kilpailuun osallistuva Joni-Pekka Rajala muistuttaa.

Teksti: RajalaRX -tiedotus
Kuva: Jari Nurminen / RPF Media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close